Svart bakgrund utan innehåll
SV NO DK EN FI
Svart tom bakgrund
SV NO DK EN FI

Varför behöver jag byggstaket?

Stöld eller vandalisering på er byggarbetsplats kan vara kostsamt och även sakta ned projektet rejält. Hur kan man säkerställa byggarbetsplatsen så att ovälkomna personer inte  kommer in? Optimal byggarbetsplatssäkerhet anpassas till de olika etapperna som projektet är uppdelat på. Om man ha koll på när byggarbetsplatsen är mest attraktiv för tjuvar och vandaler så kan man således justera säkerheten. I denna blogg förklaras varför byggstaket är så viktigt under ett byggprojekt.

Grunden läggs under första projektfas. Under denna etapp/fas, är det relativt lite folk inblandat och lite bruk av dyrbar utrustning och material. Som följd, är det väldigt lite fokus på säkerhet.

Vilka produkter är då oumbärliga för byggarbetsplatsen under detta stadiet? Ett stadigt byggstaket, korrekt uppsatt, säkerställa en tydlig byggarbetsplatsavgränsning. Detta ge utrymme att arbeta åt era anställda medan obehörigt folk hålls utanför byggarbetsplatsen. Inte nog med att arbetsplatssäkerheten höjs, tryggheten ökar på arbetsplatsen; båda för de anställda som finns på plats, men dessutom för de lokala medborgarna som nu hindrats från att ta sig in på byggarbetsplatsen av misstag och riskera sina egna och byggarbetarnas liv.

Tillträde kan övervakas och styrs genom en gånggrind eller rotationsgrind för personal, och en vik-, slag- eller skjutgrind för fordon. Direkt anslutet mot byggstaketet säkerställer detta ett tryggt, säkert och effektivt övervakning över in- och utfart på projektet.

Grunden till projektets utveckling skapas under  denna första etappen. Tänk efter före, så att ni försäkrar optimal fordons- och personalflöde så att trängseln är minimal i de resterande projektetapperna!

De övriga etapperna kommer att kräva en ökad säkerhet. Fundera över att investera i ökad byggstaketssäkerhet redan från början. Vissa saker som övervakningskameror/detektorer eller tungavspärrning kan lätt läggas till i efterhand, men det finns även möjlighet att ytterligare stärka staketet redan nu i form av specialkopplingar, stag och avlyftningsspärrar bl.a. Sådant är lättast att lägga till direkt i början då det rör själva uppsättningen av byggstaketet.

Avslutningsvis kan påstås att byggstaket ge en tydlig avgränsning samtidigt som det säkrar byggarbetsplatsen för samtliga berörda. Ihop med ytterligare säkerhet blir det ett oslagbart blandning av mobilitet, enkelhet och säkerhet!

Hör av dig

    captcha

    x OK
    x OK

    Innan du lämnar oss....

    Här hittar ni aktuella erbjudande på byggstängsel och andra avspärrningsprodukter. Kompletta byggstängselpaket som passar perfekt till ditt projekt. Byggstängsel med eller utan transportpall. Kontakta någon våra kunniga säljare som lotsar dig igenom byggstängseldjungeln!