Svart bakgrund utan innehåll
SV NO DK EN FI
Svart tom bakgrund
SV NO DK EN FI

Hur mycket kostar ett smidesstaket? Smidesstaket pris per meter

Smidesstaket pris per meter | BGFIX

Ett smidesstaket är ett hantverk som fyller många funktioner. De kan tack vare sitt eleganta och sofistikerade uttryck användas för att framhäva hem, kontor såväl som kommersiella byggnader. Det kan också verka som ett stabilt skydd mot intrång och skadegörelse i stadsmiljöer och för natur- eller parkområden. Samtidigt kan ett smidesstaket på en balkong eller veranda, tack vare sin stadiga konstruktion, fungera som skydd vid höjdskillnader. 

Men vad kostar ett smidesstaket?

Vad kostar ett smidesstaket? 

Liksom de flesta byggprojekt finns det många faktorer att ta hänsyn till när man beräknar den totala kostnaden för en ny staketinstallation. Pris för smidesstaket varierar beroende på en rad olika faktorer gällande staketets utformning och konstruktion. Nedan listar vi 4 faktorer som påverkar det slutgiltiga priset för ett smidesstaket:

 • Design
  Priset kan variera beroende på vilka preferenser man har beträffande design. Ett staket med elegant framtoning och detaljerade element har vanligtvis ett högre pris än ett staket med enklare utformning.
 • Höjd och omfång
  Staketets höjd i kombination med materialets tjocklek påverkar smidesstaketets pris, desto mer material som används för designen, desto dyrare blir det.
 • Omfattning
  Smidesstaketets slutliga pris påverkas också av byggprojektets omfattning och storlek. En staketinstallation runt ett litet kontorshus kräver självklart mindre staket och mindre arbete än att till exempel inhägna ett helt naturreservat.
 • Leverans och installation
  Om man behöver få staketet levererat och installerat kan ytterligare kostnader tillkomma på priset för ditt smidesstaket. Kostnaden för installationen av smidesstaketet kan variera kraftigt beroende på arbetets komplexitet. Faktorer som påverkar inkluderar bland annat hur många hörn staket ska ha och vad för typ av miljö och mark det ska installeras i. Ett hårt underlag som sten eller asfalt kräver mycket mer arbete än exempelvis jord.

3 anledningar till att investera i smidesstaket

Staket av smidesjärn är både vackert och hållbart. På grund av dess särskiljande egenskaper i form av slitstarkt och formbart material har smidesstaket en unik uppsättning av fördelar:

 • Livslängden
  Staket av smidesjärn kan förväntas hålla en hel livstid – eller till och med flera århundraden. Några av de berömda balkarna i smidesjärn i det franska kvarteret i New Orleans går tillbaka till 1700-talet, och Winchester Katedralen i Storbritannien har ett särskilt vackert järnverk som stått tidens test. De kräver också minimalt med underhåll.
 • Designalternativ
  Smidesjärn är ett flexibelt material som kan designas i princip hur du vill. Den kan vara hur simpel eller komplex du vill och skräddarsys baserat på dina behov och önskemål för att matcha övrig miljö.
 • Minskar risken för ovälkomna gäster
  De vertikala skenorna i staketet gör det svårt för människor såväl som större djur att ta sig in på tomter eller på andra områden inramade av staketet. Ur den aspekten utgör smidesstaketet ett bra skydd mot ovälkomna gäster. 

Beställ smidesstaket från BGFIX 

BGFIX har ett brett sortiment av smidesstaket och lång erfarenhet av staketinstallationer och ser till att säkerhetsnivån och funktionen på din avspärrning är rätt för dina behov. Kontakta BGFIX för mer information om våra smidesstaket pris per meter.

Hör av dig

  x OK
  x OK

  Innan du lämnar oss....

  Här hittar ni aktuella erbjudande på byggstängsel och andra avspärrningsprodukter. Kompletta byggstängselpaket som passar perfekt till ditt projekt. Byggstängsel med eller utan transportpall. Kontakta någon våra kunniga säljare som lotsar dig igenom byggstängseldjungeln!