Svart bakgrund utan innehåll
SV NO DK EN FI
Svart tom bakgrund
SV NO DK EN FI
automatiska grindar

Köpguide: Att tänka på vid valet av automatiska grindar

Stora industrilokaler har ofta mycket breda ingångar för att tillåta lastbilar att passera och öppnas i många fall flera gånger under hela dagen såväl som natten för att ta emot och släppa ut leveranser. Automatiska grindar vid dessa typer av lokaler behöver vara inneha vissa egenskaper för att dels säkerställa enkel åtkomst till området, men också för att skydda lokalen från icke-behöriga personer. Nedan är fyra saker att ha i åtanke vid valet av automatiska grindar, vare sig det handlar om automatiska slaggrindar eller skjutgrindar.

1. Robusthet

Oavsett om du behöver en slag- eller skjutgrind med motor i dina kommersiella lokaler så är det viktigaste motorn är tillräckligt robust för att klara de höga krav som ställs på den. Industriella grindar är ofta inte bara bra mycket större än en vanlig grind vid en garageuppfart, de används även mer intensivt varje dag. Det är därför en klok idé att låta din grindmotor och grind servas minst två gånger om året för att säkerställa att den fungerar året om.

BGFIX gör det enkelt att hitta industriella elektriska grindar som matchar dina behov. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt typ av automatiska grindar som lämpar sig bäst för din lokal.

2. Styrningsmöjligheter

Du kommer att ha ett par olika typer av människor som behöver åtkomst till området. Personal såväl som besökare. Det finns flera sätt att begränsa åtkomsten till området och samtidigt göra det enkelt för personalen att ta sig in.

Det finns olika metoder för att tillåta enkel åtkomst, till exempel med hjälp av personliga koddosor, GSM eller fjärrkontroller som de anställda använder för att öppna grindarna på egen hand. GSM-moduler är den mer kostnadseffektiva och säkrare styrningen och gör det enkelt att ge och återkalla åtkomsträttigheter. Och en extra knappsats nära dina grindar kompenserar för de som råkat glömma sina mobiltelefoner!

Är du ute efter renblodiga automatiska grindar kan du antingen välja tidur som kan spärra grindarna öppna vid tider då mycket trafik ska passera, alternativt en öppnarslinga som automatiskt öppnar grinden när ett fordon närmar sig.

3. Säkerhet

Den uppenbara anledningen till att investera i automatiska, elektriska grindar är för den ökade säkerheten och skyddet mot stöld och intrång. Medan själva grindarna fungerar som ett proaktivt, avskräckande skydd så måste de även kunna stå emot faktiska intrångsförsök. 

4. Trygghet

Industriella elektriska grindar är större, tyngre och tenderar att röra sig snabbare än en vanlig grind. Du måste följa samma regler men också ta hänsyn till den ökade användningen, storleken, vikten och hastigheten.

Säkerhetskanter kan behöva installera på varje plats som rekommenderas utifrån din riskbedömning. De kommer att även att behöva krafttester två gånger om året som en del av en pågående serviceplan för att säkerställa att allt fungerar korrekt och säkert.

 

Hitta din industriella slaggrind eller skjutgrind med motor hos BGFIX

Ingången/utgången är den svaga länken i en avspärrning. Det behövs en robust och pålitlig grind som är anpassad för avspärrningen och kringliggande miljö för att säkerställa att området är säkert. Hos oss hittar du ett brett utbud av permanenta grindar med möjlighet till flera typer av grindautomatik och styrningsmöjligheter.

Vare sig du behöver flera automatiska slaggrindar eller en enstaka skjutgrind med motor så har vi en lösning för dig. Kontakta oss så hjälper vi dig välja ut den grind som lämpar sig bäst för ditt område och lokal. 

Hör av dig

    x OK
    x OK

    Innan du lämnar oss....

    Här hittar ni aktuella erbjudande på byggstängsel och andra avspärrningsprodukter. Kompletta byggstängselpaket som passar perfekt till ditt projekt. Byggstängsel med eller utan transportpall. Kontakta någon våra kunniga säljare som lotsar dig igenom byggstängseldjungeln!