Svart bakgrund utan innehåll
SV NO DK EN FI
Svart tom bakgrund
SV NO DK EN FI
SafeWay Ljudabsorberande matta 3600mm

Riskanalys för byggarbetsplats 4 produkter för att säkra er arbetsplats

Oavsett hur stort eller litet projektet är så är det av största vikt att utföra en riskanalys av er byggarbetsplats. Det finns ett flertal risker, allt från fallolyckor till klämolyckor, och en bristfällig riskanalys kan få förödande konsekvenser. Vi listar 4 produkter som är viktiga för en byggarbetsplats säkerhet samt vilka risker de förebygger. Men först, vad krävs av en riskbedömning på en byggarbetsplats?

Riskbedömning byggarbetsplats vad krävs?

Till att börja med måste alla på arbetsplatsen bidra med hur de kan förebygga risker i sitt arbete. Det är viktigt att genomföra en riskanalys av en byggarbetsplats redan innan projektet dragit igång, för att sedan kontinuerligt bedöma arbetsplatsens risker under hela byggskedet. Många gånger sker parallellt arbete mellan flera parter under ett bygge som gör det desto viktigare att samordna samtliga riskåtgärder. En riskbedömning på en byggarbetsplats ska därför bestå av en byggarbetsmiljösamordnare för projekteringen (Bas-P) och en för utförandet (Bas-U), som utnämns av byggherren. I vissa fall ska även en arbetsmiljöplan sättas samman för den gemensamma säkerhetsplaneringen.

4 produkter för en säker byggarbetsplats

En riskanalys av en byggarbetsplats bör redogöra hur man ska förebygga risker. Vi på BGFIX har ett stort sortiment av produkter som krävs för att en arbetsplats ska vara säker.

Fallskydd

Vid byggnads- och anläggningsarbeten över 2 meter rekommenderas ett kollektivt fallskydd av arbetsmiljöverket. Ungefär en tredjedel av alla dödsolyckor inom industrin beror på just fallolyckor. Vårt fallskyddssystem AntiFall garanterar att samtliga medarbetare är säkra från fall under hela projektets gång.

Materialhantering på höjd

Återigen är fall från höjder en vanlig dödsorsak på byggarbetsplatser, och det är därför viktigt med säker, pålitlig och robust utrustning för materialhantering på höjd. Vårt sortiment ger er rätt förutsättningar för att kunna arbeta säkert.

Ställningar och plattformar

Byggnadsställningar och byggplattformar förenklingar era måsten på arbetsplatsen samtidigt som de ger en plats att ta skydd på om olyckan är framme. SafeWay TruckAccess Trappa underlättar säker lastning och lossning samtidigt som den förenklar materialhanteringen från lastbilar.

Skyltar

Säkerhetsutrustning i form av skydd i all ära, men man får inte glömma av skyltningen. Skyltarna guidar, varnar och tydliggör att byggnadsarbeten pågår för att både trafiken och medarbetarna ska vara säkra oavsett vart arbetet utförs.

Hitta din säkerhetsutrustning på BGFIX!

Vi ser till att säkerhetsnivån på er arbetsplats är som den ska samtidigt som ert arbete effektiviseras. Sedan 1998 har vi bidragit till säkrare byggarbetsplatser med högkvalitativ utrustning efter alla kunders unika behov. Kontakta oss redan idag för hög service och snabba leveranser!

Hör av dig

    captcha

    x OK
    x OK

    Innan du lämnar oss....

    Här hittar ni aktuella erbjudande på byggstängsel och andra avspärrningsprodukter. Kompletta byggstängselpaket som passar perfekt till ditt projekt. Byggstängsel med eller utan transportpall. Kontakta någon våra kunniga säljare som lotsar dig igenom byggstängseldjungeln!