SV NO DK EN FI
SV NO DK EN FI
Pollare för kollisionsskydd

Pollare påkörningsskydd – Vart och när används pollare?

Pollare har blivit en naturlig del av det moderna samhället. Stadsplanerare, arkitekter och byggföretag använder dem för att styra fotgängare och fordonstrafik, skydda byggnader och människor såväl som skapa möjligheter för cykelparkering.

Pollare har ett minst sagt brett användningsområde. I denna artikel tänkte vi gå igenom de tillfällen och platser då pollare används som påkörningsskydd och av andra anledningar.

Väg- och gatupollare

Pollare ser främst användning vid och runt vägar och gator för att guida trafik och skydda alla oskyddade trafikanter. Fördelen med att ha pollare som påkörningsskydd är att de säkerställer fri sikt för förare samtidigt som de erbjuder ett effektivt skydd för fotgängare och cyklister. Du ser dem ofta vid cykel- och gångvägar eller runt byggnader för att sakta ned trafik, likt vägbulor och enkelriktade vägar, och guida trafiken.

Pollare för fotgängare

Pollare kan förutom agera som påkörningsskydd också vara en vacker, dekorativ detalj. En rad pollare runt en byggnad ger en tydlig definition av dess gränser och ger en arkitektonisk känsla. De kan likväl användas för att markera en gångväg och guida fotgängare natt såväl som dag om de utrustats med belysning. 

Vägarbetspollare

Pollare behöver inte nödvändigtvis vara permanenta. De röd-gul randiga “plastskyltarna” du ofta ser vid vägarbeten är inte den traditionella definitionen på pollare, men är likväl en, som används för att skapa en tydlig avgränsning mellan väg och vägarbete och guida trafiken.

Cykelpollare

Cykelpollare kan syfta till en av två typer av pollare:

 • Pollare som används för att rama in och skapa en tydlig markering för cykelvägen och skydda cyklisterna mot fordon, såväl som ibland för att skapa en avgränsning mellan gång- och cykelväg. 
 • Individuella pollare som uppfyller samma funktion som ett cykelställ och erbjuder en plats för cyklisterna att parkera och låsa fast sin cykel.

Säkerhetspollare för byggnader

Säkerhetspollare för byggnader används för att rama in och skydda byggnader och byggnadskomponenter (t.ex. glas) och andra sårbara eller värdefulla konstruktioner (t.ex. statyer) från fordon.

Inomhuspollare

Större livsmedelsbutiker, varuhus och andra lokaler där truckar och andra maskiner används installerar ofta pollare som påkörningsskydd för att skydda kanter och annat från att skadas och skrapas av fordonen.

Beställ pollare från BGFIX

Pollare är en mångsidig lösning som inte bara erbjuder ett effektivt skydd för fotgängare, cyklister, byggnader och byggnadskomponenter, utan kan även bli ett snyggt element i parker, vid cykelvägar såväl som inomhus. 

Hos BGFIX hittar du ett av marknadens främsta säkerhetspollare som erbjuder hög säkerhet till ett lågt pris. Kontakta oss för mer information och pris för våra pollare eller för att begära offert redan idag. Vi hjälper dig ta fram en skräddarsydd lösning med snabba leverans inom 0-3 dagar, helt anpassad efter dina behov, krav och önskemål. BGFIX är vid din sida genom hela processen, från planering, leverans och installation, till besiktning och löpande underhåll.

 

I vårt utbud av pollare och påkörningsskydd hittar du bland annat:

 • Cykelpollare för att parkera cykeln
 • Pollare som påkörningsskydd
 • Påkörningspollare för butiker
 • Dispenserpollare med dispenser för handsprit
 • Hörnskydd för butik

Hör av dig

  captcha

  x OK
  x OK

  Innan du lämnar oss....

  Här hittar ni aktuella erbjudande på byggstängsel och andra avspärrningsprodukter. Kompletta byggstängselpaket som passar perfekt till ditt projekt. Byggstängsel med eller utan transportpall. Kontakta någon våra kunniga säljare som lotsar dig igenom byggstängseldjungeln!