Svart bakgrund utan innehåll
SV NO DK EN FI
Svart tom bakgrund
SV NO DK EN FI
Köp kravallstaket begagnat | BGFIX

Köp kravallstaket begagnat – Spara pengar och gör en insats för miljön

Genom att köpa ett kravallstaket begagnat sparar du inte bara pengar, du gör även en insats för miljön. Att sälja vidare och återanvända produkter vi inte längre behöver är nämligen en viktig del i Sveriges miljöpolicy. Att återanvända är nämligen det andra steget i Avfallstrappan, eller “avfallshierarkin”, som är ett EU-direktiv som är antaget i den svenska miljöbalken och som styr hur Sveriges avfall ska tas om hand.

Men vilka fördelar och nackdelar innebär det egentligen att köpa begagnade kravallstaket? Fortsätt läsa så berättar vi mer för att du ska kunna ta ett välgrundat beslut om vilket alternativ som är bäst för dig, att köpa kravallstaket begagnat eller nytt.

Fördelar och nackdelar med begagnade kravallstaket

Även om ingen av dem är rätt eller fel, så är det viktigt att överväga fördelarna och nackdelarna associerade med båda alternativen. Dessa val kommer med olika ekonomiska krav, risknivåer och operativa förväntningar som du bör lära dig om innan du fattar ditt beslut.

Fördelar

Det finns många goda skäl att köpa begagnade kravallstaket snarare än ny utrustning, särskilt på dagens konkurrensutsatta marknad. En av de främsta fördelarna med att köpa begagnat är det lägre priset, men det har också andra fördelar. Om du behöver investera i “nya” kravallstaket för att utöka dina möjligheter, överväg dessa fördelar med att köpa begagnat.

 • Lägre förhandskostnad: En av de främsta fördelarna med begagnat är att det helt enkelt är billigare. En betydande del av det du betalar för en ny produkt är hur ny den är, och inte nödvändigtvis dess verkliga värde. Faktum är att en begagnad produkt, när produkten är väl underhållen och korrekt servad, är lika värdefull för ditt företag som nya produkter men till en bråkdel av kostnaden. 
 • Undvik nedskrivningsförluster: Som tidigare nämnt så består den totala kostnaden när du köper nya produkt till stor del av hur ny den är. Men ny utrustning upphör att vara ny, vilket innebär att dess värde kommer att minska över tid. Självfallet är detta fallet även för begagnad utrustning. Men den största värdeminskningen sker inom de första åren. 
 • Större utbud: Marknaden för begagnad utrustning är i många fall större än den nya. Detta för att den begagnade marknaden inkluderar relativt nya produkter såväl som äldre produkter som kanske inte längre tillverkas. 
 • Flexibilitet: Byggbranschen är en mycket konkurrensutsatt bransch och entreprenörer måste vara flexibla för att kunna fullfölja fler kontrakt snabbare. Med begagnad utrustning kan du enkelt skaffa utrustning för ett kommande projekt och sedan sälja den vidare när kontraktet är klart utan någon större kapitalinvestering. Du kanske inte hittar denna flexibilitet med ny utrustning eftersom det vanligtvis finns väntetider för nya beställningar.
 • Bra för miljön: Sist men inte minst är begagnat också ett bra val för miljön. Genom att återanvända produkter behöver vi inte använda världens ändliga material för att producera nytt.

Nackdelar

Den enda egentliga nackdelen vi kan identifiera gällande just begagnade kravallstaket är en reducerad livslängd. Begagnade kravallstaket kommer att ha ett visst slitage, men genom att underhålla dem och använda dem på rätt sätt kommer de med stor sannolikhet att hålla en lång tid framöver.

Köp och hyr nya och begagnade kravallstaket från BGFIX

Vare sig det bästa alternativet för din verksamhet är att hyra eller köpa nya eller köpa begagnade kravallstaket så kan BGFIX hjälpa dig. Vi erbjuder en rad begagnade produkter, inklusive bland annat kravallstaket, transportpallar och byggstängselkopplingar. De säljes alla i befintlig skick så långt laget räcker.

Kontakta oss för fler begagnade produkter och kravallstaket eller för mer information och pris för att hyra och köpa kravallstaket.

Hör av dig

  x OK
  x OK

  Innan du lämnar oss....

  Här hittar ni aktuella erbjudande på byggstängsel och andra avspärrningsprodukter. Kompletta byggstängselpaket som passar perfekt till ditt projekt. Byggstängsel med eller utan transportpall. Kontakta någon våra kunniga säljare som lotsar dig igenom byggstängseldjungeln!