Svart bakgrund utan innehåll
SV NO DK EN FI
Svart tom bakgrund
SV NO DK EN FI
hyra eller köpa byggstängsel

Är det bättre att hyra eller köpa tillfälligt byggstängsel?

Svaret är inte entydigt utan beror på en rad olika faktorer. För att hjälpa dig besluta dig för om du bör hyra eller köpa ett byggstängsel har vi skapat denna guide. Vi har kokat ned beslutsprocessen till fem olika faktorer du bör överväga för att förstå vilket alternativ som är mest fördelaktigt för dig och ditt företag. 

Resurser

I detta fall syftar resurser till både utrustning och människor. Att köpa ett tillfälligt byggstängsel kräver att du behöver transportera det fram och tillbaka mellan byggarbetsplatsen och en förvaringsplats.

Har du utrustningen som krävs för att utföra detta varje gång ett nytt projekt påbörjas?

Samma sak vad gällande installationen av de olika byggstängselsektionerna. Har du samtliga verktyg såväl som den interna kompetensen och tiden som krävs för att installera ett byggstängsel om och om igen? 

Förvaring

Att köpa tillfälliga byggstängsel kräver att du har en plats att förvara dem när de inte används. Mindre byggstängsel för mindre projekt är relativt enkla att förvara i något lager eller bakgård. Det blir desto svårare om du har ett behov av kanske tusentals byggstängselsektioner.

Längd på projekt och antal projekt

Detta är diskutabelt den viktigaste faktorn när det kommer till valet mellan att köpa eller hyra byggstängsel.

Behöver du stängsel för ett kortare projekt eller om du inte utför så många projekt per år är det logiskt att hyra. Samma sak om du behöver avspärrning för ett nischat område med utrustning som du kanske inte använder så ofta.

Men hyreskostnaderna kan bli dyra under längre projekt och det finns en smärtgräns där man bör överväga att köpa staketet. En bra tumregel är att om projektet är planerat att pågå i minst två år så bör du köpa. Det är då priset för att hyra överstiger priset för att köpa.

Att köpa byggstängsel är också en god idé om du med säkerhet kommer att använda byggstängslet många gånger om och flytta runt det mellan byggarbetsplatser.

Tillgänglighet och flexibilitet

En av de främsta fördelarna med att äga ett byggstängsel är att det är tillgängligt närsomhelst du behöver det. Hyrstängsel kan plötsligt ta slut under arbetstoppar under sommaren då antalet byggarbeten är som flest. Hög förfrågan på byggstängsel innebär också att hyreskostnader kan öka. 

Du slipper också behöva oroa dig för leverantörens tillgänglighet. Genom att köpa ett byggstängsel har du full kontroll över din avspärrning.

Ekonomi

Sist men inte minst: hur ser din ekonomi ut? Har du kapitalet att göra en stor investering? Om inte så har du två alternativ; antingen så hyr du ett som tidigare diskuterat, eller så kan du överväga att köpa ett begagnat byggstängsel.

Det finns en relativt stor marknad för begagnade byggstängsel. Det innebär att du även kan sälja ditt byggstängsel när du inte längre behöver det.

Att hyra eller köpa – Ta rätt beslut med BGFIX

Vare sig du behöver ett byggstängsel som insynsskydd eller som avspärrning vid ett byggprojekt eller konsert så har vi lösningen för dig. Vi erbjuder möjligheten att både köpa och hyra nya såväl som begagnade byggstängsel till ett överkomligt pris

Är du osäker på vilket alternativ som är bäst för dig? Kontakta oss så tittar vi tillsammans över dina behov och din situation för att hitta svaret. 

 

Hör av dig

    x OK
    x OK

    Innan du lämnar oss....

    Här hittar ni aktuella erbjudande på byggstängsel och andra avspärrningsprodukter. Kompletta byggstängselpaket som passar perfekt till ditt projekt. Byggstängsel med eller utan transportpall. Kontakta någon våra kunniga säljare som lotsar dig igenom byggstängseldjungeln!