Svart bakgrund utan innehåll
SV NO DK EN FI
Svart tom bakgrund
SV NO DK EN FI

[Guide] Olika typer av stängsel för byggarbetsplatser

Stängsel för byggarbetsplatser

Det finns ett brett utbud av olika typer av stängsel och byggstaket för konstruktionsindustrin, alla med sina unika fördelar och funktioner. Dock finns det inte universell lösning som passar alla byggarbetsplatser då olika typer av projekt kräver olika lösningar och säkerhetsnivåer. I denna artikel tänkte vi gå igenom vilka typer av byggstängsel och byggstaket som finns tillgängliga i vårt utbud och ge en generell översikt om deras egenskaper och fördelar.

Stängsel/Högt stängselnät

Stängsel, som ibland även kallas ”högt stängselnät”, är ett populärt byggstaket som används för att skapa en tillfällig barriär som lämpar sig bäst för korta till medellånga projekt. Stängslet lätta vikt är en av dess främsta fördelar som gör det enkelt att transportera, montera och demontera när det behövs.

Anti-klättring

För byggarbetsplatser finns denna typ av byggstaket även med en anti-klättrings funktion som eliminerar alla typer av fotfäste eller områden som gör det enkelt för potentiella inkräktare att ta sig in på området. Denna typ av högt stängselnät finns både att hyra och köpa hos BGFIX som tillåter dig att göra ett kostnadseffektivt beslut baserat på tidsfristen för projektet.

Detta fullt galvaniserade byggstaket är bäst lämpat för byggarbetsplatser med ett lågt säkerhetsbehov att förhindra att personer tar sig in på området, antingen av misstag eller avsiktligt. För en aningen mer robust version, men lika enkel att hantera, så erbjuder vi en starkare variant av vårt stängsel. Varje panel är aningen tyngre och använder sig av smarta fundament och kopplingar för ökad styrka och hållbarhet.

Denna typ av tillfälligt stängsel kan användas vid långsiktiga projekt och representerar det bästa byggstängslet vid behov av ett gallerstängsel/högt stängselnät.

Grind

Medan stängslets främsta uppgift är att hålla personer ute så är det också nödvändigt att göra det enkelt för arbetarna att ta sig in på området. Våra tillfälliga stängselgrindar finns i ett brett utbud av storlekar för att tillåta fordon och personer att ta sig in på arbetsplatsen.

Dessa grindar använder samma typ av galvaniserade, anti-klättrings gallerstängsel med en säker låsmekanism som använder sig av dina egna hänglås för en enkel områdessäkerhet. Grindpanelerna väger ungefär lika mycket som en vanlig panel.

Byggarbetsplats-plank

Den stora skillnaden mellanstängsel och byggarbetsplats-plank är att plank förhindrar insyn helt och hållet. Detta eliminerar många hot som associeras med opportunistiska brott där en tjuv eller vandal ser något av värde på området. Byggarbetsplats-plank finns främst i form av två material: trä och stål. I vårt utbud erbjuder vi dock endast plank i stål.

Träplank

Träplank är ofta en mer kostnadseffektiv lösning i jämförelse med permanenta lösningar och kan monteras i betong för att bistå med en bättre robusthet och en permanent-lik struktur för att skydda en byggnad eller byggarbetsplats. De kan motstå starka krafter och är en av de mest populära stängselalternativen där säkerhet är vital.

Stålplank

Stålplank representerar den mest robusta typen av stängsel för byggarbetsplatser. Dessa modulpaneler kan användas för ett flertal olika situationer och är speciellt användbara där träplank inte är ett alternativ.

De galvaniserade stålpanelerna är dock ofta mycket mer kostnadseffektiva än skräddarsydda träplank då de kan användas om och om igen, och bistår din byggarbetsplats med ett lättvikt stängselalternativ som enkelt kan installeras av ett mindre arbetslag. Precis som för stängsel så kan person- och fordonsgrindar snapp inkorporeras där det behövs.

Behöver du ett pålitligt byggstängsel?

Kontakta BGFIX redan idag. Vi erbjuder ett av marknadens bredaste utbud av olika stängsel och byggstaket där vi har möjlighet att leverera stora volymer inom 0-3 dagar över hela Sverige. Vi ser till att funktionen och säkerhetsnivån för din avspärrning är rätt för just dina behov.

Hör av dig

    x OK
    x OK

    Innan du lämnar oss....

    Här hittar ni aktuella erbjudande på byggstängsel och andra avspärrningsprodukter. Kompletta byggstängselpaket som passar perfekt till ditt projekt. Byggstängsel med eller utan transportpall. Kontakta någon våra kunniga säljare som lotsar dig igenom byggstängseldjungeln!