Svart bakgrund utan innehåll
SV NO DK EN FI
Svart tom bakgrund
SV NO DK EN FI
tillfälliga trafikskyltar för förbud

Fem saker att tänka på när du ska sätta upp tillfälliga trafikskyltar för förbud

Enligt Arbetsmiljöverket beror nio av tio olyckor i trafiken på mänskliga fel och misstag. Trafikskyltar för förbud spelar en viktig roll för att både minska antalet olyckor och se till att de inte blir fler. Så vad behöver du tänka på när du ska sätta upp mobila vägmärken kring byggarbetsplatsen eller vägarbeten? Det ska du strax få reda på. 

Förbudsmärken är runda till formen och har oftast en gul bakgrund med en röd ram. Röd är en så kallad signalfärg som signalerar fara, höjer pulsen och visar att du bör vara uppmärksam medan gul förmedlar energi ー att något går snabbt. Vissa förbudsskyltar har en blå bakgrund, en färg som associeras med pålitlighet och trygghet. Förbudsmärkenas syfte är att uppmärksamma bilister och andra trafikanter på de förbud eller begränsningar som gäller i området eller på den aktuella vägen. 

Viktigt angående trafikskyltar som visar på förbud

Att 90 procent av alla olyckor beror på den mänskliga faktorn bevisar hur viktigt det är med korrekt skyltning som inte lämnar något utrymme för egen tolkning ー budskapet ska vara kristallklart. För att göra det enklare för dig som ska sätta upp trafikskyltar för förbud har vi därför sammanställt fem punkter som är viktiga att tänka på.

Att tänka på vid montering av förbudsskyltar

 • Gör en genomgående analys av vilka behov och förutsättningar som finns. Det innebär bland annat att undersöka varför eventuella tidigare olyckor uppstod, kontrollera vilka skyltar som redan finns på platsen och rangordna områdets behov av vägskyltar för förbud
 • Undvik signal clutter (skyltröra) som förvirrar eller distraherar trafikanter. Det gör du genom att endast införskaffa skyltar som bistår med nödvändig information och säkerställer att skyltarna syns i alla situationer.
 • Välj alltid CE-märkta trafikskyltar. Från och med 2016 är det ett krav att alla trafikskyltar som ska användas i det allmänna vägnätet ska vara CE-märkta. Köper du vägskyltar för förbud genom oss kan du vara säker på att skylten är CE-märkt och uppfyller alla myndighetskrav.  
 • Se till att skyltarna syns även i mörkret. Genom att välja en skylt med en reflex i klass 3 får din skylt högsta synbarhet dygnet runt.
 • Välj trafikskyltar av hög kvalitet. För att säkerställa att skyltarna står emot spöregn, hårda vindar och hagel är det nödvändigt att välja skyltar av högkvalitativt material som är anpassade efter det tuffa och varierande nordiska klimatet. Våra vägskyltar är designade av och för skandinaver och finns i materialen plast, aluplast och plåt.

Beställ vägskyltar för förbud hos BGFIX

Vill du minska antalet olyckor och göra området kring din arbetsplats säkrare? Bra, det vill vi också. Hos oss kan du införskaffa alltifrån byggstängsel till fallskydd, vägbommar, basker och trafikskyltar som visar på förbud. Se hela vårt utbud av trafikmärken och få reda på allt du behöver veta om trafikskyltar här på vår webbplats. Tveka inte att kontakta BGFIX om du har några frågor.

Hör av dig

  x OK
  x OK

  Innan du lämnar oss....

  Här hittar ni aktuella erbjudande på byggstängsel och andra avspärrningsprodukter. Kompletta byggstängselpaket som passar perfekt till ditt projekt. Byggstängsel med eller utan transportpall. Kontakta någon våra kunniga säljare som lotsar dig igenom byggstängseldjungeln!