Svart bakgrund utan innehåll
SV NO DK EN FI
Svart tom bakgrund
SV NO DK EN FI

En guide till skjutgrindar – Bra att veta om skjutgrindar för industriområden

Ingången/utgången är den svagaste länken i ett staket och även den mest trafikerade. För att verksamheten på ett industriområde ska flyta på smidigt och samtidigt vara säkert behövs det en flexibel och hållbar industrigrindslösning som stänger ute obehöriga, och samtidigt tillåter snabbt inträde för arbetarna.

Ett av de mest populära valen av grindar för industriområden är motordrivna och automatiska skjutgrindar då de innebär både hög säkerhet med bra flexibilitet. En skjutgrind öppnas i sidled istället för utåt eller inåt, och blir därmed ett utmärkt val när utrymmet framför eller bakom ingången är begränsat.

Ingången/utgången är den viktigaste delen i ett staket och binder ihop ett starkt områdesskydd. Därför är det av högsta betydelse att investera i pålitliga och hållbara industrigrindar som uppfyller alla de praktiska och säkerhetsmässiga kraven samt harmoniserar med det övriga områdesskyddet.

I denna guide kommer vi gå på djupet av vad en skjutgrind är, vilka fördelar de innebär och vad du behöver tänka på när du ska investera i en industrigrind.

Olika utföranden av grindar

Det finns ett antal olika utföranden av skjutgrindar för olika behov och förutsättningar. Nedan följer några av de valmöjligheter du kommer ställas inför när du ska investera i en industrigrind.

Manuell eller automatisk

Det första valet är att bestämma om du vill ha en manuell eller automatisk skjutgrind. En motordriven och automatisk skjutgrind är en flexibel lösning som är väl så behändig när det snöar eller regnat ute då ingen behöver kliva ur fordonet för att öppna dem.

En manuell skjutgrind saknar bekvämligheten av en automatisk skjutgrind, men tekniken för en automatisk och elektrisk grindöppnare kostar, och därmed blir prislappen på en manuell skjutgrind lägre.

Fribärande eller hjul och räls

Nästa val är att bestämma om du vill ha en fribärande industrigrind, eller en som har stöd i form av hjul och löper på en räls.

Fördelen med fribärande skjutgrindar är att de kräver mycket mindre underhåll än en skjutgrind med hjul och räls. Detta är för att hjulen och rälsarna behövs hålla rena från is och snö under vintertid för att grinden ska kunna öppnas och stängs smidigt. För att systemet ska fungera kan du behöva investera i antingen markvärme, eller kontinuerligt rengöra rälsarna och hjulen från snö och smuts.

Skräddarsydda skjutgrindslösningar

Varje industriområde är unikt med sina olika förutsättningar och behov. Därför jobbar vi på BGFIX alltid med skräddarsydda helhetslösningar för våra manuella och automatiska skjutgrindar. Vi hjälper dig genom hela processen från projektering och planering, till leverans och montering där vi hjälper dig designa en industrigrind som uppfyller dina behov och säkerhetskrav.

Med våra skräddarsydda industrigrindar får du möjlighet att själv bestämma:

 • Vilken färg grinden ska ha
 • Hur bred öppningen behöver vara
 • Om det ska vara en manuell eller motordriven skjutgrind
 • Storlek på standarfyllning
 • Styrningsmöjligheter som öppnarslinga, fjärrkontroll, tidur, kod dosa eller GSM

Vårt utbud av skjutgrindar för industriområden

I vårt utbud finns det för tillfället två olika typer av industrigrindar.

Muskö Skjutgrind

Muskö skjutgrind är en stabil, fribärande industrigrind med möjlighet till många styrningsmöjligheter och säkerhetsalternativ. Den måttanpassas och skräddarsys helt enligt dina krav, behov och önskemål.

Åland Skjutgrind

Åland skjutgrind är en stabil, väldigt lätt och fribärande aluminiumgrind som kan förses med motordrift, men är lika enkel att använda vid manuell drift.

Köp smarta helhetslösningar av skjutgrindar hos oss

Kontakta BGFIX redan idag för mer information och priser för våra industrigrindar eller skicka in din beställning eller förfrågan direkt här via vår hemsida.

Hör av dig

  captcha

  x OK
  x OK

  Innan du lämnar oss....

  Här hittar ni aktuella erbjudande på byggstängsel och andra avspärrningsprodukter. Kompletta byggstängselpaket som passar perfekt till ditt projekt. Byggstängsel med eller utan transportpall. Kontakta någon våra kunniga säljare som lotsar dig igenom byggstängseldjungeln!