Svart bakgrund utan innehåll
SV NO DK EN FI
Svart tom bakgrund
SV NO DK EN FI
pollare prisning - pollare

6 typer av pollare och deras funktion

Pollare har flera användningsområden och funktioner där deras huvudfunktion är säkerhet, att skydda både byggnader såväl som människor ute på gator och torg från olika fordon. De kan agera som en barrikad mellan parkeringsplatser och trottoarer eller byggnader såväl som användas för att reducera trafikens hastighet genom att smalna av körfält. 

Pollare finns dock i fler utförande än ovan nämnda, till exempel en pollare med belysning, eller en inomhuspollare. En pollare behöver inte nödvändigtvis finnas ute på gator och torg för att begränsa åtkomst för trafik, de kan användas i lika stor utsträckning som en dekorativ detalj i en trädgård eller park.

I denna artikel kommer vi presentera 6 olika typer av pollare och deras funktioner för att du ska få en bättre idé över vilken typ av pollare som passar dina behov bäst. 

1. Borttagbara pollare

För dig som är i behov av hög flexibilitet är borttagbara pollare ditt bästa alternativ. Till skillnad från runda betongpollare kan borttagbara pollare enkelt tas upp och flyttas när du behöver mer yta. 

2. Permanenta pollare

Precis som namnet antyder är dessa pollare så stabila som de låter. Dessa permanenta barrikader kan skydda din fastighet genom att agera som en varning för människor och deras fordon som försöker ta sig igenom ett område med begränsad tillgång. En permanent pollare med utebelysning säkerställer att de är enkla att se även under kvällar eller väder som försämrar sikt.

3. Sänkbara pollare

Dessa anti-ramnings pollare begränsar fordons framfart vid ingångar och utgångar vid byggnader och parkeringsplatser. Du styr manuellt dessa pollare för att ge dig själv och andra tillträde till de som behöver åtkomst till fastigheten eller parkeringsplatsen. 

4. Automatiska pollare

Om du är ute efter en pollare som ger dig enkla kontroller och åtkomst är automatiska pollare ditt bästa alternativ. Dessa pollare sänker sig automatiskt när en bil närmar sig dem, och höjer sig efter att fordonet passerat med god marginal. 

5. Flexibla plastpollare

Om du är ute efter pollare att begränsa körfält så är ofta plastpollare ditt bästa alternativ. De har hög synlighet, kan köras över för enkel åtkomst som efteråt återtar sin originalform tack vare sin flexibla konstruktion. Dessa är det ideala valet vid hårt trafikerade miljöer. 

6. Dekorativa pollare

Sist men inte minst har vi dekorativa pollare. Vem sa att pollare måste vara torra och tråkiga? Dessa unika pollare kan inte bara användas för att säkra en plats, utan kan också komplettera designen av en byggnad och dess miljö. 

Dekorativa pollare kan användas egentligen var som helst, i en trafikmiljö såväl som i en park eller trädgård. Ett populärt val är trädgårdsbelysning pollare uppsatta vid parker eller just i en trädgård för att lysa upp gångar och ibland även växterna själva.

Beställ pollare från BGFIX

BGFIX erbjuder ett brett utbud av olika typer av pollare för butiker och offentliga miljöer. I dagsläget erbjuder vi inga pollare med belysning, men vem vet vad framtiden har att erbjuda? I vårt utbud hittar du:

 • Permanenta pollare
 • Cykelpollare med möjlighet att låsa fast cykeln
 • Hörnskydd för butik
 • Illona dispenserpollare med fotpedal för att pumpa ut handsprit

Hör av dig

  captcha

  x OK
  x OK

  Innan du lämnar oss....

  Här hittar ni aktuella erbjudande på byggstängsel och andra avspärrningsprodukter. Kompletta byggstängselpaket som passar perfekt till ditt projekt. Byggstängsel med eller utan transportpall. Kontakta någon våra kunniga säljare som lotsar dig igenom byggstängseldjungeln!