Svart bakgrund utan innehåll
SV NO DK EN FI
Svart tom bakgrund
SV NO DK EN FI
Vägbom

5 saker att tänka på när du ska välja vägbom

En vägbom är en relativt simpel men användbar avspärrning för att kontrollera åtkomst till kommersiella såväl som industriella fastigheter och områden. De används för att reglera inpassering av fordon och personer vid vägar och gångbanor. Det finns en rad olika typer vägbommar som tillgodoser en mängd olika ändamål. Rätt typ av vägbom kan vara avgörande för att kunna säkerställa att du har ett tillräckligt bra skydd – vilket är varför vi skrivit denna guide. 

Alternativt om du redan vet vad för typ av vägbommar till infarten eller vägen du behöver, eller vill ha lite extra hjälp – kontakta BGFIX. Våra experter kan hjälpa dig att identifiera rätt lösning som passar dina krav med vårt omfattande utbud av vägbommar och bommar

Saker att ha i åtanke när du ska köpa vägbom

Användning

Innan du köper en vägbom måste du först bestämma var den ska installeras och hur du ska manövrera vägbommen. Det finns vägbommar som är speciellt utformade för användning vid järnvägskorsningar, parkeringar, kontorskomplex ingångar till fabriker och andra industrimiljöer. Det är nödvändigt att hitta en som passar din tänkta användning för att säkerställa att den uppfyller dina behov. 

Användningsfrekvens

Användningsfrekvensen för en vägbom är en annan viktig faktor som måste tas i beaktning. För områden med hög trafik som kräver att bommen öppnas och stängs mer än 500 gånger per dag, såsom stora köpcentrum eller flygplatser, rekommenderas det att välja en mer robust vägbom som tål lite hårdare tag. Självfallet finns det även bommar som lämpar sig bättre för områden med låga trafikvolymer.

Storlek

Vi levererar vägbommar i olika storlekar med anpassningsbara bomlängder för att matcha alla öppningar du vill kontrollera. Med vår lyftbom Utö kan du variera bomlängden efter vad du behöver ända upp till åtta meter. Detta är särskilt användbart för företag som har överdimensionerade fordon, såsom vid gruvplatser, järnvägskorsningar och industriområden.

Typ

I anknytning till storleken; vad för typ av vägbom kan du faktiskt ha? En lyftbom är ibland det enda alternativet om det inte finns något utrymme för en vridbom, och vice versa.

Funktioner

Ska bommen vara automatisk eller manuell? Automatiska bomma kan förses med magnetslinga som tillåter dem att öppna sig själva när ett fordon närmar sig, såväl som styras med tryckknappar, fjärrkontroller eller GSM koder/taggdosor. Automatiska vägbommar lämpar sig främst för högt trafikerade vägar och områden, medan manuella bommar används med fördel på vägar med lite trafik. 

Utöver det behöver du också överväga om ett lås eller inte är nödvändigt för att öka säkerheten ytterligare. Vår vridbom, Utö Stadsbom, kan förses med trekantnyckel, cylinderlås, hänglås eller brandkårsnyckel.

Pris

Ditt val av vägbom beror självfallet, som alltid, också till stor del på din budget. Du bör dock aldrig kompromissa med säkerheten och bör inte uteslutande välja vägbom utifrån pris när du väl ska ta ett beslut. Se till att välja en hållbar vägbom som passar din applikation till ett pris du har råd med. 

Hitta din vägbom hos BGFIX

När det gäller att välja rätt vägbommar till infarten eller vägen, vare sig det är en lyftbom eller vägbom, så våra experter hjälpa till. Vi är en pålitlig leverantör av högkvalitativa vägbommar och ser till att funktionen och säkerhetsnivån på din avspärrning är rätt just för dina behov. Kontakta oss idag för att beställa din vägbom idag. Vi har möjlighet att leverera inom 0-3 dagar över hela Sverige. 

Hör av dig

    captcha

    x OK
    x OK

    Innan du lämnar oss....

    Här hittar ni aktuella erbjudande på byggstängsel och andra avspärrningsprodukter. Kompletta byggstängselpaket som passar perfekt till ditt projekt. Byggstängsel med eller utan transportpall. Kontakta någon våra kunniga säljare som lotsar dig igenom byggstängseldjungeln!