Svart bakgrund utan innehåll
SV NO DK EN FI
Svart tom bakgrund
SV NO DK EN FI

3 anledningar att investera i vägbommar för bostadsområden och skolor

Kraftiga vägbommar är en nödvändig detalj för alla typer av bostadsområden för att se till att de mest utsatta trafikanterna är säkra – nämligen gångtrafikanterna. Det är speciellt viktigt med vägbommar för bostadsområden där det finns familjer med barn som är ute och leker på gatorna under dagen.

Lika viktigt är det med kraftiga vägbommar för skolor och dagis som kan skydda barnen till och från skolan.

I denna artikel tänkte vi gå över 3 anledningar till varför man bör investera i en vägbom för bostadsområden och skolor.

3 anledningar att investera i vägbommar

1. Hindrar obehörig trafik

En vägboms främsta uppgift i ett bostadsområde är att stänga ute obehörig trafik. En kraftig vägbom håller ute större fordon som bilar och lastbilar, men kan släppa förbi behöriga fordon vid behov som till exempel hantverkare som behöver komma in på gården för att utföra underhåll av bostäderna eller skolan.

2. Fartdämpare för cykel- och mopedtrafik

Den stora fördelen med en kraftig vägbom är dess flexibilitet som hindrar framkomsten av tyngre fordon som bilar och lastbilar, men gör det möjligt för gångtrafikanter, cyklar, sparkcyklar och mopeder att passera.

Men även en cykel, elektrisk sparkcykel eller en moped kan vara farligt, både för dem själva och andra trafikanter om de har alldeles för hög fart. En vägbom i ett bostadsområde eller vid en skola tvingar cyklister, mopedister och elektriska sparkcyklar att sakta ned och minskar risken för att en kollision uppstår.

3. Färre inbrott

Det finns en säsongsbetonad prägel gällande inbrott, och det är under årets mörka månader främst från oktober till december. Anledningen är simpel: det är mörkt, och mörkret ger ett skydd åt tjuvarna där de blir både svårare att upptäcka och identifiera.

Tjuven vill komma bostaden så nära som möjligt för att snabbt och enkelt kunna lasta på trädgårdsredskap, TV-apparater och liknande och minimera tiden de spenderar på plats. De vill även ha nära till sitt flyktfordon om någon upptäcker dem.

En vägbom i ett bostadsområde försvårar eller förhindrar tjuven att ta sig fram till bostäderna och skapar sämre förutsättningar för tjuvarna genom minskad motivation att utföra inbrottet och ökar risken för upptäckt.

BGFIX: vägbommar för bostadsområden och skolor

Vår vägbom för bostadsområden Utö Stadsbom är en flexibel och effektiv avspärrningslösning som kan förses med olika låsalternativ i form av trekantsnyckel, cylinderlås, hänglås eller brandkårsnyckel. Det är en gedigen konstruktion anpassad efter det nordiska klimatet och vädret och är en billig vägbom med hög säkerhet.

BGFIX erbjuder smarta helhetslösningar av vägbommar för bostadsområden och skolor, skräddarsydda efter dina förutsättningar och behov. Vi hjälper dig genom hela processen från planering och projektering, till installation, leverans, besiktning och löpande underhåll.

Kontakta oss direkt redan idag eller läs mer om våra vägbommar för bostadsområden och skolor.

Hör av dig

    x OK
    x OK

    Innan du lämnar oss....

    Här hittar ni aktuella erbjudande på byggstängsel och andra avspärrningsprodukter. Kompletta byggstängselpaket som passar perfekt till ditt projekt. Byggstängsel med eller utan transportpall. Kontakta någon våra kunniga säljare som lotsar dig igenom byggstängseldjungeln!